HJP DIGITAL

Puutarhakatu 14
20100 TURKU
P.0400 655 959

Uusimmat kuvat

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tuotteet

TC Helicon C1 lauluprosessoriTC Helicon C1 Mahdollistaa laajan äänenkorkeuden korjauksen reaaliajassa, pienestäLue lisää »

Tuli mieleeni.......

Tiistai 16.10.2018 klo 21:40 - Harri Pöyry

Tuli mieleeni, että usein tarvitaan äänentoistolaitteita, että saa soittajien äänet kuulumaan hyvällä soundilla ja pitäisi saada kamatkin siirrettyä paikasta toiseen. Meillähän on sitä varten kamat. Vuokrataan niitä niin pääsevät muutkin nauttimaan niistä. Satunnaisia keikkoja varten ei tarvitse ostaa omia laitteita eikä kuljetuskalustoa. Saa kuluja toimintaan ja kirjanpitoon. Laitteet toimivat varmasti ja kuulostaa hyvältä. Tilavalla pakettiautolla on hyvä roudata kamat. 

Muutoissakin tarvitaan hyvä kuljetusväline. Pahvilaatikoitakin meiltä löytyy ja pahvilaatikoissa on hyvä roudata kamaa. Muuttolaatikot täytyy normaalisti palauttaa heti roudauksen jälkeen. Meidän pahvilaatikot saa pitää eikä tarvitse heti tyhjentää.

Siispä meillä on nyt vuokrattavana pakettiauto sekä äänentoistolaitteistoa.

Erittäin laadukas äänentoistosetti toimivilla ja kestävillä mikrofoneilla telineineen antaa esitykseen laatua ja hyvää fiilistä.

Jos kerran on hyvät äänentoistolaitteet niin miksi niitä ei vuokraisi ja antaisi hyvän kiertää.

Kaikille hyvä mieli! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vuokraus, tavaran kuljetus, ääni kuuluviin

Äänilaitteiden kehitys.

Tiistai 9.10.2018 klo 19:26 - Harri Pöyry

On mielenkiintoista miten äänilaitteet ja tallentimet ovat kehittyneet 60-70-luvulta lähtien jolloin aloitin äänityksien tekemisen. Alussa oli käytössä pieni kelanauhuri, jolla teimme kaverien kanssa kuunnelmia kerrotalon rappukäytävässä. Sitten tulivat kasettinauhurit jollaisesti tein myös esivahvistimen putkiradio kitaravahvistimeen ja sain kunnon särösoundit. Sillä harjoittelin kitarasoundien tekemistä.

Ääniteltiin Revoxin sound on sound tekniikalla päällekkäisäänityksiä. Oli oltava tarkkana äänenvoimakkuuksien kanssa jotta äänitasot olivat kohdallaan viimeisenkin äänityksen jälkeen ettei tarvinnut aloittaa koko hommaa uudelleen alusta. Oli tehty jo kymmenen päällekkäisäänitystä ja suuri onni tuntui sielussa, kun yhdestoista äänitys oli tehty ja soittimet olivat balanssissa. Ensin rummut sitten basso ja muut soittimet peräkkäin ja päällekkäin. Kitarat, koskettimet ja syntikat, puhaltimet ynnä muut soitinäänet purkkiin.

Sitten tuli aika jolloin kelalle laitettiin monta raitaa vierekkäin ja pääsi miksaamaan eri raitoja master nauhurille. Haaveiltiin miljoonien studiosta, jossa tehtäisiin musaa.

nyt on mahdollista tehdä korkealaatuista äänentallennusta eikä tarvitakaan miljoonien studiota, vaan onnistutaan tekemään ammattitasoista jälkeä jo 500,- euron mikseritallentimella, jossa on riittävästi raitoja ja efektejä musantekoon.

Tietokoneella pääsee jo ilmaisohjelmillakin saamaan ihmeitä aikaan mutta hieman maksamalla välineistä sa jo enemmänkin kuin ihmeitä aikaan. Ei ole enää välineistä kiinni, että pystyy olemaan luova musiikintekijä.

Voi sekoittaa omaa oikea soittoaan valmiisiin sämplättyihin instrumentteihin, voi käyttää valmiita luuppeja, jotka ovat oikeaa soittoa. Lopputulosta kuuntelemalla ei voi aina tietää onko tallenne oikeiden soittajien tekemä vai onko kuultava musiikki koneella tehtyä vai oikeaa soittoa. Onko sillä niin väliä? kunhan kuulostaa hyvältä.

Voi käyttää kaikkia tarjolla olevia mahdollisuuksia saadakseen tehtyä mahdollisimman hyvältä kuulostavaa musiikkia. Joskus ajattelin tavoitteenani olevan, että tekemäni musiikki on taivaallista kaunista musiikkia mistä tulee kuulijalle hyvä olo. Toivottavasti se olisi edelleenkin tavoitteeni. 

Oli aika jolloin tein musiikkia radio ja TV mainoksiin. Silloin katsoin kuvaa ja loin 30 sek. kestäviä sävelmiä soittaen kaikki instrumentit itse. Äänimaailmoja kuvaan. Liikkuvaan kuvaan. Tunnelmia luomaan mainoksen taustalle.

Laitan tänne sivuille tuotteita, jotka auttavat tämän päämäärän luomiseen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: studio, tallennin, äänitys, musiikkilaite, äänittäminen