Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Musiikkimaailma

Audiointerface mobiilikäyttöön.

Tiistai 23.2.2021 klo 15:48 - Harri Pöyry

On tullut paljon kyselyjä miten saa kytkettyä iPhonen tai muun kännykän ja audiointerface laitteen, että saisi konkkamikit kiinni ja laadukkaan äänen iPhone tai iPad pohjaiseen musiikkistudioon tai striimaukseen verkossa. 
Laadukas ääni tosiaankin lisää kiinnostusta kuulijoiden joukossa.
Tässä ovat ohjeet iPhonen tai iPadin  / audiointerfacen  kanssa äänittämiseen.
Alla ovat vaihtoehdot mitä  suoraan minun kauttani saa.
Shure Motiv MVi audiointerface     Tämä käy suoraan mobiilikäyttöön
Micro-B > USB -kaapeli (PC/Mac ja android käyttöön) ja Micro-B – Lightning -kaapeli iOS-laitteille.

Soveltuvuus: iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPad Air 2, iPad mini 3, iPad Air, iPad mini 2, iPad (4. sukupolvi), iPad mini, iPod touch (5. sukupolvi).

Seuraavissa tarvitaan iPhone kamera-adapteri johon virtapankki kiinni tai USB hub kytkettynä virtalähteeseen

Audient ID14 mobiilikäyttöön tarvitaan virtalähteellä toimiva USB hub koska  ID14 saa virran siihen kytketystä laitteesta  tai erilinen virtapankki 

Focusrite Scarlett käyttö iPhonen kanssa Tarvitaan virtalähteellä toimiva USB hub 

https://www.youtube.com/watch?v=i7M7vIO_j1Q

Autan tarvittaessa kaikessa äänenkäsittelyn ja musiikkituotannon asioissa

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: äänitys, säveltäminen, musiikin tuotanto, musiikin julkaiseminen

Toiminnat yhdistyivät

Sunnuntai 21.2.2021 - Harri Pöyry

Tuntuu hyvältä, kun monta eri toimintoa on nyt yhdistynyt saman portaalin alle. Kauhea työ on ollut hoitaa monta eri toimintoa yhtä aikaa. Postitukset, paketoinnit, tilauksten käsittely eri toimijoina on ollut työlästä verrattuna siihen, että ne voidaan saman katon alla. Nopeuttaa, säästää, selkeyttää.  Monta hyvää asiaa on tullut.

Korona-aalto on kasvattanut nettikauppaa räjähdysmäisesti ja tämä ratkaisu helpotti työtaakkaamme. Asiakkaatovat tyytyväisempiä nopeampiin toimituksiin ja edullisempiin hintoihin.

Kaikki huono on nyt mennyttä aikaa ja teemme töitä iloisin mielin. 

Selkeytämme jatkuvasti toimintojamme ja mikä on hyväksi todettu se pidetään ja kehittämistä jatketaan niiltä osin missä on kehitettävää.

Tavaran kulku on nyt hyvää. Tuotteet lähtevät lähipaketteina asiakkaan lähimpään R-kioskiin tai lähikauppaan.

Maskeja pidetään ja niin myymäläasiakkaatkin pitävät. Vastuullista toimintaa. Pintoja desinfioidaan. Pidetään huolta, että tauti ei pääse leviämään ainakaan meidän osalta.

Infoamme nyt enemmän siitämitä meillä tapahtuu. Tuoteuutuuksista kerrotaan ja elämme ajassa.

Nyt on audio-interfacet suuressa suosiossa. Striimaus lisääntyy ja kotistudioiden rakentajia käy päivittäin ja nettiasiakkaille infotaan myös uusista mahdollisuuksista. 

Maailma on täynnä tavaraa ja meidän tehtävänämme on seuloa jyvät akanoista.  Pyrkimyksemme on myydä sitä tuotetta mikä on laadukasta ja millä saa hyvää jälkeä aikaiseksi. Kaikki voivat nykyään tehdä julkaisukelpoista materiaalia vaikka mobiililaitteilla ja missä vain.

"Miljoonan" studion voi rakentaa aivan minimaalisella rahoituksellla. Jos on jo soitin valmiina ja mikrofoni niin halvimmillaan studiosetti maksaa alle 100,- euroa ohjelmineen ja audio-interfacen kanssa.

Ei tarvitse välttämättä edes soitinta tai mikrofonia vaan musiikkia voi luoda tällaisen "miljoonastudion" kanssa ihan pelkästään ohjelmien instrumenttilooppien avulla.

Ei haittaa korona eikä muut paineet, kun voi mennä omaan terapiaistuntoon musiikin maailmaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: äänitys, säveltäminen, musiikin tuotanto, musiikin julkaiseminen

Uudet digitaaliset musiikinteko-ohjelmat

Keskiviikko 7.10.2020 klo 21:58 - Harri Pöyry

Aika on edennyt siitä ajasta, kun nähtiin ensimmäiset digitaaliset äänityöasemat ja niitä katsottiin suu auki ammollaan, kun ääntä leikattiin ja musiikin paloja siirreltiin aikajanalla paikasta toiseen. 

Nyt ohjelmat ovat kehittyneet omiksi avaruudellisiksi maailmoiksi. Näihin maailmoihin voi eksyä löytämättä ulospääsyä ilman apua. Se on luonut uuden mahdollisuuden olla opastamassa näiden ohjelmien käyttäjiä selviytymään ja hallitsemaan näitä maailmoja.

Edelleenkin voi saada ihmisen suun loksahtamaan auki ammolleen näitä ohjelmien ominaisuuksia esiteltäessä.

Uusilla ohjelmilla voi säveltää ja sovittaa ja kokeilla tuhansien eri variaatioiden käyttöä oman luovuuden työkaluna. Tietokoneellasi on nyt maailman parhaat studiomuusikot joita voit käskeä soittamaan niin kuin sinä haluat. 

Laita nuottiviivastolle soinnut joita haluat muusikoiden käyttävän soittaessaan, valitse orkesterityyli miten sävelmää soitetaan. Valitse tempo missä tahdissa soitetaan. Anna koneen tahdä melodia haluamasi tyylin mukaisesti tuhansilla variaatioilla. Haluat , että tuohon kohtaan soitetaan soolo saksofonilla - huippufonisti soittaa soolon. 

Haluat harmonioita melodiaasi. Valitset rinnakkaissoittimen harmoniaasi varten- se hoituu - miten hyvältä se kuulostaakaan.  

Haluat kokeilla miltä se kuulostaa toisessa sävellajissa - Ok tämä on hyvä.

Tulosta nuotit soittokavereillesi eri instrumenteille ja rumpalille kanssa.

Tai sitten teet sen yksin ja äänität lauluraudan vielä lisäksi.

Lisäät efektoinnit ja masteroit lopuksi ja teet julkaisun nettiin. 

Se on sinä sinun oma biisisi. Valmiina kaikkien kuultavaksi. Ammattijälkeä sinun omasta studiostasi. Oma pikku tietokoneesi ja siinä oleva musiikintekoohjelma. 

Ennen miljoonan arvoinen studio ja studiomuusikot päälle on nyt tietokoneellasi halvimmilaan alle 200,-.

Tähän on tultu ja tällä mennään. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: äänitys, säveltäminen, musiikin tuotanto, musiikin julkaiseminen